Učitelská kápézetka

V téhle kategorii můžeme samozřejmě sdílet i praktické tipy, které vám pomáhají ulehčit práci a přežít ve zdraví. Do mojí učitelské kápézetky patří pastilky Gelo Revoice, které pomáhají chránit hlasivky, odstraňují chrapot a rychleji s nimi obnovíte ztracený hlas. Dřív se daly koupit jen s hnusnou třešňovo-mentolovou příchutí.

Dnes už je můžete koupit s bezinkovou příchutí, která je o něco snesitelnější. Pastilky bych určitě doporučil začínajícím učitelům hlavně na základní škole, kteří dostávají knížecí rady o tom, že by měli míň mluvit a víc zapojit děti, aby si šetřili své hlasivky.

V období chřipek cucám preventivně pastilky Virostop nebo používám sprej Virostop.

Důležité je pořád pít. Proto s sebou tahám v zimě termosku a v létě skleněnou lahev Lékué, která má šroubovací dno, takže ji můžete snadno čistit nebo do ní nasypat i větší kusy ovoce.

Jaké věci máte v kápezetce vy? Když je napíšete do komentářů, dáme dohromady UUKPZ: ultimátní učitelskou KPZ. :grinning_face:

1 Líbí se

Já denně dlabu céčko, ashwagandhu, magnesium a mám Stanleyho, kterého tahám stále s sebou s čajem od Leros buď uklidnění, energie nebo veselost. A navíc mám v kabinetu Sanytol na ruce.

2 Líbí se

Mám to podobně, letos jsem zařadil na noc Bacentos a jsem s ním spokojený. Jasně, že to může být placebo, podobně jako třeba ten Virostop. Ale Bacentos je každopádně levnější alternativa k Bactoralu. Když placebo, tak aspoň levnější. :grinning_face:

Čokoláda (kterou nemám jíst, ale funguje nejlépe - na cokoliv)

Ataralgin, protože bolest hlavy nemá smysl vydržet

Herpesin, protože ten virus se probouzí, mrcha.

Jako prevence mi fungovaly výplachy nosu, než mi covid přestavěl dutiny

A na hlasivky je v akutní fázi super kloktání oleje.

A chůze….lesem, v horách i městem

1 Líbí se

Výplachy nosu konvičkou jsou skvělé i na alergii.

2 Líbí se